Mionbhruar Úll agus Cainéal Folláin
Mionbhruar Úll - Tugann seo siar na blianta sinn, bain trial as an oideas seo agus féach a dtabharfar aon chuimhne dod' óige chun aigne. Is féidir ár líonadh úill a úsáid san oideas seo leis.
Am Ullmhúcháin: 10 Nóimeat
Faid cócaireachta: 40 Nóimeat
Do: 6
Tá an oideas seo go hÁlainn le...
Subh Tradisiúnta
Sú Talún
Roghanna malartacha:
-
Roghanna malartacha:
- Sú- Chraobh
-
3 Úll mór cócaireachta5 spb Subh Folláin sú talún nú sú chraobh200g (7 unsa) gnáth plúr55g (2 unsa) siúcre le 2 spt breise i leathtaoibh55g (2 unsa) siúcre donn30g (1 unsa) min choirce85g (3 unsa) ím1 spb cainéal
-
- Réamh téigh an oigheann go 180 ºC/350 ºF/gásmharc 4.
- Lom agus bain amach croí na húlla.
- Gearr ina ceathrúna agus cuir i sáspan le 2 spb uisce agus 2 spb siúcre
- Dein cócairáil go mall thar teas íseal, ag meascadh anois agus arís go dtí go mbionn na húlla bog. (timpeall 10 noiméad)
- Cuir na húlla bog i mias oigheanndíonach agus lig do fuarú.
- Nuair atá na húlla fuaraithe scaip subh Folláin sú talún nú sú chraobh thar a bharr.
- Measc an plúr, siúcre, ím, min choirce agus cainéal le chéile led’ mhéaranna go dtí go mbionn sé ina bhrus.
- Croith ar barr na húlla
- Cuir san oigheann agus déin cócairáil ar feadh 40-45 noiméad go dtí go mbionn sé órdha ar a bharr.
- Riar le uachtar nú uachtar reoite.
Comhábhair
- 3 Úll mór cócaireachta
- 5 spb Subh Folláin sú talún nú sú chraobh
- 200g (7 unsa) gnáth plúr
- 55g (2 unsa) siúcre le 2 spt breise i leathtaoibh
- 55g (2 unsa) siúcre donn
- 30g (1 unsa) min choirce
- 85g (3 unsa) ím
- 1 spb cainéal
Modh
- Réamh téigh an oigheann go 180 ºC/350 ºF/gásmharc 4.
- Lom agus bain amach croí na húlla.
- Gearr ina ceathrúna agus cuir i sáspan le 2 spb uisce agus 2 spb siúcre
- Dein cócairáil go mall thar teas íseal, ag meascadh anois agus arís go dtí go mbionn na húlla bog. (timpeall 10 noiméad)
- Cuir na húlla bog i mias oigheanndíonach agus lig do fuarú.
- Nuair atá na húlla fuaraithe scaip subh Folláin sú talún nú sú chraobh thar a bharr.
- Measc an plúr, siúcre, ím, min choirce agus cainéal le chéile led’ mhéaranna go dtí go mbionn sé ina bhrus.
- Croith ar barr na húlla
- Cuir san oigheann agus déin cócairáil ar feadh 40-45 noiméad go dtí go mbionn sé órdha ar a bharr.
- Riar le uachtar nú uachtar reoite.