Toirtín sú craobh Folláin
Toirtín fíor-shimplí le hullamhú, le blas chomh úr a chuirfidh an clabhsúr ceart le haon béile samhraidh.
Am Ullmhúcháin: 10 Neómat
Faid cócaireachta: 10 Neómat
Do: 4
-
175g (6 unsa) Gnáth Plúr50g (2 unsa) Siúcra Reoáin125g (4 unsa) Ím bog225g (8 unsa) Sú Chraobh Úr225g Subh Folláin Sú Chraobh
-
- Réamh téigh an oigheann go 190ºC/375ºF/gásmharc 5.
- Croith an plúr, siúcra reoáin i mbabhla.
- Cuir leis an tím agus bual go dtí go dtagann an meascán le chéile.
- Bruigh go cotherum isteach i mias oigheanndíonach agus dein bácáil ar feadh 10 noiméad nú go dtí go mbionn dath donn geal ar.
- Bain amach ón oigheann agus scoil leis fuarú.
- Scaip na sú chraobh in airde go neata
- Cuir an subh Folláin sú chraobh isteach i sáspan thar teas íseal go dtí go dtosnaíonn sé ag beiriú.
- Scaip an subh té thar na sú chraobh.
- Clúdaigh agus cuir sa chuisneoir ar feadh uair a chloig roimh é a riar.
- Riar le uachtar nú le uachtar reoite.
Comhábhair
- 175g (6 unsa) Gnáth Plúr
- 50g (2 unsa) Siúcra Reoáin
- 125g (4 unsa) Ím bog
- 225g (8 unsa) Sú Chraobh Úr
- 225g Subh Folláin Sú Chraobh
Modh
- Réamh téigh an oigheann go 190ºC/375ºF/gásmharc 5.
- Croith an plúr, siúcra reoáin i mbabhla.
- Cuir leis an tím agus bual go dtí go dtagann an meascán le chéile.
- Bruigh go cotherum isteach i mias oigheanndíonach agus dein bácáil ar feadh 10 noiméad nú go dtí go mbionn dath donn geal ar.
- Bain amach ón oigheann agus scoil leis fuarú.
- Scaip na sú chraobh in airde go neata
- Cuir an subh Folláin sú chraobh isteach i sáspan thar teas íseal go dtí go dtosnaíonn sé ag beiriú.
- Scaip an subh té thar na sú chraobh.
- Clúdaigh agus cuir sa chuisneoir ar feadh uair a chloig roimh é a riar.
- Riar le uachtar nú le uachtar reoite.