Arán Soda Tapaidh

Déan nós den arán seo a bhácáil mar níl bológ ná ceard níos folláine ná é seo do dhéanamh ach go háirithe má híostar lenár subh-ne é!

Am Ullmhúcháin: 5 neómat
Faid cócaireachta: 45 neómat
Do: 4

Tá an oideas seo go hÁlainn le...

Pictiúr den táirge gaolmhar - Subhoráiste - NBF

Subh gan Siúcra

Subhóráiste

Roghanna malartacha:

Feach ar an táirge

Comhábhair

  • 225g (½ punt) Plúr donn Mhaighchromtha
  • 225g (½ punt) Plúr bán
  • 1 spt Salann
  • 1 spt Plúr sóide
  • 1 spt Siúcrre donn
  • 2 spb Íle lus na gréine
  • 280ml (½ piúnt) Bláthach

Modh

  1. Réamh téigh an oigheann go 190ºC/375ºF/gásmharc 5.
  2. Criathraigh gnáth plúr, salann, plúr sóide, Plúr donn Mhaigh chromtha agus siúcre an donn le chéile go maith.
  3. Dein tobar i lár an plúr agus cuir isteach an íle agus an bláthach.
  4. Measc le chéile go maith agus cuir isteach i stán arán é
  5. Dein bácáil san oigheann a gcoir 45 noiméad.
  6. Nuair atá sé déanta cuir amach ar tráidire sreanga é le fuara.
  7. Riar le ím agus an subh Folláin is fearr leat nú le cáis agus an Anlann goinbhlasta Folláin is fearr leat.
  8. Arán sóide tradisúnta

    In ionad an íle cuir 55g do ím nú margairín san oideas, ag meascadh an comhábhair le chéile led lámha, ansan cuir isteach an bláthach. Tar éis an bláthach a chuir leis cuir an taos ar board le plúr agus fuin go réidh é. Bake in a preheated oven 190ºC/375ºF/gas mark 5 for 40 – 45 minutes. Cuir cruth ciorcalach ar an taos timpeall 2 orlach do doimhneacht agus cuir ar tráidire bácála é. Dein bácáil ar feadh 40 - 45 noiméad in oigheann téite go 190℃.
  9. Arán sóide shíolach
    Chun síolta meascaithe a chuir leis an tarán cuir lámh nú dhó do síolta isteach msh. Síolta phuimcín, síolta lus na gréine, síolta ros lín, cuir leis an mias tar éis an bláthach agus measc isteach go maith iad. Coiméad roinnt síolta don barr roimh a chuireann tú san oigheann é.