Pancóga Folláin
Siad seo pancóga beaga, mílse le hím agus subh Folláin. Úsáid do rogha subh.
Am Ullmhúcháin: 10 Neómat
Faid cócaireachta: 5 Neómat
Do: 4
Tá an oideas seo go hÁlainn le...

Folláin subh gan siúcra
Sú- Chraobh
Roghanna malartacha:
-
Roghanna malartacha:
- Sú Talún,
- Smeara Dubha nú
- Aibreog
-
100g plúr éiritheach1 spt púdar bácála1 ubh125ml bainne25g Siúcre MínPinse SalannLe riar Subh Folláin do’d rogha
-
- Criathraigh an plúr agus an púdar bácála le chéile i mbabhla, cuir leis an siúcre, salann agus measc.
- Dein tobar i lár, bris isteach an ubh agus buail ag tarrainght isteach an plúr de réir a chéile ós na taobhanna.
- De réir a chéile cuir leis an bainne á bhuailadh an tam ar fad go dtí go bhfeachann an meascán cosúil le léas mín
- Gréisc friochtán le beagán íle lus na gréine ar teas measartha
- Cuir 3 spb don léas isteach sa friochtán á gcoiméad óna chéile.
- Déin cócairáil ar feadh 2 noiméad cás iad timpeall agus dein an taobh eile a gcoir 1-2 noiméad go dtí go mbionn dath órdha orthu.
- Bain ón friochtán agus riar le ím agus an subh Folláin is fearr leat.
Comhábhair
- 100g plúr éiritheach
- 1 spt púdar bácála
- 1 ubh
- 125ml bainne
- 25g Siúcre Mín
- Pinse Salann
- Le riar Subh Folláin do’d rogha
Modh
- Criathraigh an plúr agus an púdar bácála le chéile i mbabhla, cuir leis an siúcre, salann agus measc.
- Dein tobar i lár, bris isteach an ubh agus buail ag tarrainght isteach an plúr de réir a chéile ós na taobhanna.
- De réir a chéile cuir leis an bainne á bhuailadh an tam ar fad go dtí go bhfeachann an meascán cosúil le léas mín
- Gréisc friochtán le beagán íle lus na gréine ar teas measartha
- Cuir 3 spb don léas isteach sa friochtán á gcoiméad óna chéile.
- Déin cócairáil ar feadh 2 noiméad cás iad timpeall agus dein an taobh eile a gcoir 1-2 noiméad go dtí go mbionn dath órdha orthu.
- Bain ón friochtán agus riar le ím agus an subh Folláin is fearr leat.