Toirtín subh Aibreog gan siúcre Folláin

Sé seo toirtín suibhe ana shímplí. Úsáidtear subh Aibreog gan siúcre sa hoideas seo ach féadfar do rogha subh a úsáid.

Am Ullmhúcháin: 20 Neómat
Faid cócaireachta: 25 Neómat
Do: 6

Tá an oideas seo go hÁlainn le...

Pictiúr den táirge gaolmhar - Aibreog - NBF

Subh gan siúcra

Aibreog

Feach ar an táirge

Comhábhair

  • 300g (10 unsa) gnáth plúr bán
  • 150g (5 unsa) siúcre mín
  • 2 ubh
  • 150g (5 unsa) ím gan salainn, bog
  • 2 proca Subh Folláin Aibreog gan siúcre
  • 1 Buíochán bualte le gloiniú
  • 1 Craiceann do limóid amháin
  • Pinse salann

Modh

  1. Measc le chéile an plúr, siúcre mín agus an salann.
  2. Cuir an meascán ar bord agus dein tobar ina lár.
  3. Bris dhá ubh isteach sa tobar, cuir leis an ím agus craiceann an limóid.
  4. Bruigh le chéile go dtí go dtagann an taos le chéile.
  5. Clúdaigh an taos le scannán cumhdaithe agus cuir in áit fionnuar le suí ar feadh 20 noiméad.
  6. Réamh téigh an oigheann go 190ºC/375ºF/gásmharc 5.
  7. Gearr an taos i dhá leath.
  8. Rollaigh amach an taos.
  9. Cuir ím ar an mias oigheanndíonach agus leag an taos rollala ar.
  10. Scaip Subh Aibreog ar a bharr.
  11. Déin rolláil amach ar an píosa taos eile agus dein laitís de stiallacha taois.
  12. Eagraidh na stiallacha in airde ar an subh sa mias.
  13. Scuab barr an chíste le ubh agus cuir san oigheann ar feadh 25 noiméad nú go dtí go mbionn sé órdha i ndath.
  14. Bain amach ón oigheann agus scoil leis fuarú.
  15. Riar le uachtar nú uachtar reoite.