Rolla na hEilvéise Uachtar Sútha Talún Folláin

Císte álainn tairingteach agus blasta. Is féidir do rogha subh a úsáid leis, pé ceann is ansa leat.

Am Ullmhúcháin: 10 Neómat
Faid cócaireachta: 15 Neómat
Do: 8

Tá an oideas seo go hÁlainn le...

Pictiúr den táirge gaolmhar - Sú Talún - TR

Subh Tradisiúnta

Sú Talún

Roghanna malartacha:

Feach ar an táirge

Comhábhair

  • 4 unsa (110g) Gnáth phlúr
  • 4 Uibheacha
  • 4 unsa (110g) Siúcre mín
  • 2 spb Uisce teolaí
  • 1 spb Úsc fanaile
  • Cartán 500ml Uachtar
  • To filled Subh Sú Talún nú sú chraobh Folláin gan siúcre

Modh

  1. Réamh téigh an oigheann go 190℃/375ºF/gásmharc 5.
  2. Línidh bun an stán le páipéar gréiscdhíonach
  3. Scuab an stán agus an páipéar gréiscdhíonach le ím leáite agus Criathraigh le píosa beag den plúr agus siúcre mín.
  4. Criathraigh an plúr
  5. Cuir na huibheacha agus an siúcre mín isteach i mbabhla thar sáspan le uisce ag beiriú.
  6. Buail an meascán go dtí go mbionn sé eadrom agus bog.
  7. Bain ón teas é agus coiméad á bhualadh go dtí go mbionn sé fuara
  8. Cuir leis an uisce teolaí agus úsc fanaile
  9. Criathraigh isteach aon trian don plúr ag an am agus dein filleadh ar isteach sa leacht á casadh ina mús.
  10. Cuir an meascán isteach sa stán agus dein bácáil ar feadh 12 - 15 noiméad.
  11. Bionn an meascán cócairálta nuair a mhóthaíonn an císte teann sa lár.
  12. Leag amach roinnt páipéar gréiscdhíonach ar bord agus criathraigh beagán siúcre mín ar.
  13. Bain amach an císte ón stán in airde ar an bpáipéar le siúcre, bain anuas an páipéar ó bhun an chíste.
  14. Remove the tin and the greaseproof paper from the bottom of the cake.
  15. Fad is atá an císte fós té beir ar taobh an páipéar gréiscdhíonach agus tosnaigh ag róláil an spúinse suas amach uait.
  16. Nuair atá an spúinse tar éis fuara oscail amach é agus scaip an spúinse le uachtar sú talún nú uachtar sú chraobh.