Toirtín Seacláide agus Óráiste
Tánn péiriú seo díreach sa cheart, seacláid agus oráiste. Roghnaigh pé subhoráiste is fearr leat agus leann na céimeanna céadna anseo luaite.
Am Ullmhúcháin: 30 Neómat
Faid cócaireachta: 15 Neómat
Do: 8
Tá an oideas seo go hÁlainn le...
Subh gan Siúcra
Subhóráiste
Roghanna malartacha:
-
Roghanna malartacha:
- Subh Óráiste Seville,
- Subh Oráiste Fuiscí nú
- Subhoráiste
-
Don bun85g gnáth plúr65g Siúcre reoáin50g gallchnó brúite6 spb ím bog30g CocoaDon líonadh290ml uachtar dúbaltha50g Siúcre300g seacláid mion ghearrtha2 spb Folláin marmalade2 spb craiceann Óráiste criostalaithe
-
- Téigh an oigheann go dtí 180ºC/350ºF/gas mark 4.
- Cuir an plúr agus siúcre reoáin trí chriathar, isteach i mbabhla.
- Cuir leis seo na gallchnóite brúite, cocoa agus ím agus bual le chéile.
- Bruigh an taos isteach i stán 9 n’orlaí go bhfuil bun inbhainte ann.
- Bacáil ar feadh 12 - 14 noiméad, scoil leis fuara sa stán.
-
Don Líonadh
Cuir an uachtar agus an siúcre isteach i sáspan agus tabhair chun beirithe, á chasadh anois agus arís. - Bain ón teas é agus measc isteach an seacláid agus Marmalade, fág ar feadh 5 nóiméad agus buail é go dtí go mbionn sé mín.
- Cuir i mbabhla, clúdigh agus cuir isteach sa chuisneoir a gcoir 45 - 60 noiméad go dtí go mbionn sé tar éis fuara agus tar éis eirí tuibh.
- Tóg ón cuisneoir é agus bual an meascán arís ar feadh 30 secoind.
- Cuir an meascán isteach sa chás taos, fuaraithe.
- Cuir isteach sa cuisneoir arís é ar feadh 24 uair a chloig go dtí go mbionn an meascán cruaidh.
- Bain amach agus riar maisithe le craiceann Óráiste criostalaithe.
Comhábhair
- Don bun
- 85g gnáth plúr
- 65g Siúcre reoáin
- 50g gallchnó brúite
- 6 spb ím bog
- 30g Cocoa
- Don líonadh
- 290ml uachtar dúbaltha
- 50g Siúcre
- 300g seacláid mion ghearrtha
- 2 spb Folláin marmalade
- 2 spb craiceann Óráiste criostalaithe
Modh
- Téigh an oigheann go dtí 180ºC/350ºF/gas mark 4.
- Cuir an plúr agus siúcre reoáin trí chriathar, isteach i mbabhla.
- Cuir leis seo na gallchnóite brúite, cocoa agus ím agus bual le chéile.
- Bruigh an taos isteach i stán 9 n’orlaí go bhfuil bun inbhainte ann.
- Bacáil ar feadh 12 - 14 noiméad, scoil leis fuara sa stán.
-
Don Líonadh
Cuir an uachtar agus an siúcre isteach i sáspan agus tabhair chun beirithe, á chasadh anois agus arís. - Bain ón teas é agus measc isteach an seacláid agus Marmalade, fág ar feadh 5 nóiméad agus buail é go dtí go mbionn sé mín.
- Cuir i mbabhla, clúdigh agus cuir isteach sa chuisneoir a gcoir 45 - 60 noiméad go dtí go mbionn sé tar éis fuara agus tar éis eirí tuibh.
- Tóg ón cuisneoir é agus bual an meascán arís ar feadh 30 secoind.
- Cuir an meascán isteach sa chás taos, fuaraithe.
- Cuir isteach sa cuisneoir arís é ar feadh 24 uair a chloig go dtí go mbionn an meascán cruaidh.
- Bain amach agus riar maisithe le craiceann Óráiste criostalaithe.