Féasta Oráiste & Gallchnó

Táid seo blasta, aiseach agus fuairist le déanamh. Táid go hiontach don bosca lón agus mar foinse fuinneamh don té atá spórtiúil.

Am Ullmhúcháin: 10 Neómat
Faid cócaireachta: 30 Neómat
Do: 24

Tá an oideas seo go hÁlainn le...

Pictiúr den táirge gaolmhar - Aibreog - NBF

Subh gan siúcra

Aibreog

Roghanna malartacha:

Feach ar an táirge

Comhábhair

  • 454g Minchoirce
  • 50g Gallchnó
  • 225g Ím olóige
  • 4 spb Órshúlach
  • 50g Ssiúcre mín
  • 1 Craiceann óráiste mór mion-ghrátáilte
  • 3 spb Subh Óráiste Folláin gan siúcre

Modh

  1. Réamh theigh an oigheann go 180℃, Gásmharc 4.
  2. Smear an stán bácála éadoimhin le h’uile
  3. Leigh an t-ím olóige i dteannta leis an siúcre agus an Órshúlach ar méan theas, á chorraí an tam ar fad.
  4. Bain ón teas agus corraigh isteach minchoirce agus an craiceann óráiste mion-ghrátáilte
  5. Bíodh an meascán bog agat.
  6. Cuir isteach sa stán bácála agus dein leibhealtha.
  7. Dein bácáil ar feadh 30 noiméad go dtí go mbionn na taobhanna órdha agus an lár bog.
  8. Bain ón oigheann agus marcáil i 24 piosa fad a táid fós té.
  9. Teigh ím olóige le spúnóg uisce go dtí go mbionn sé sioróipeach.
  10. Scuab thar an meascán agus scaoil leis fuara.
  11. Reóann siad seo go maith agus is feidir iad a ithe mar atáid ag teastáil.