Anairthe trátaí agus piobar róstaithe le uachtar síobhas
Anraith tapaigh agus éasca chun lón blasta, sláintiúil a dhéanamh. Tá beagán cic ann chun na bachlóga blaise a bheochan agus críochnaítear an hanraith le huachtar síobhais.
Am Ullmhúcháin: 5 Nóimeat
Faid cócaireachta: 20 Nóimeat
Do: 4
-
1 Óiniún amháin mór, mion ghearrtha2 cairéad mion ghearrtha2 x 400g stán trataí gearrtha½ phroca Anlann so bhlasta piobar róstaithe Folláin1 spb íle olóige nú 28g ím850ml (½ phionta) stoc sicín nú glasraíPinch Piobar agus salann50ml uachtar bualtha1 spb Síobhas
-
- Teigh an íle nú an tím i sáspan le clúdach, cuir na hóiniún agus cairéidí leis agus dein cócairáil thar teas íseal, á mheascadh anois agus arís.
- Nuair atá na glasraí bog leasaigh le sallann agus piobar.
- Cuir na stáin trataí agus an anlann goinbhlasta piobar róstaithe leis.
- Cuir ag beiriú agus cuir an stoc leis.
- Suanbhruith a gcoir 20 noiméad eile.
- Le meascaitheoir aibhléise, dein purée do.
- Blas agus cuir salann nú piobar leis de réir mar atá sé ag teastáil.
- Measc an uachtar agus an síobhas le chéile agus cuir spt(spúinóg té) isteach i ngach babhla i dteannta an anlann.
- Is feidir an oideas seo a úsáid mar anlann do pasta chomh maith nú le brollach sicín.
Comhábhair
- 1 Óiniún amháin mór, mion ghearrtha
- 2 cairéad mion ghearrtha
- 2 x 400g stán trataí gearrtha
- ½ phroca Anlann so bhlasta piobar róstaithe Folláin
- 1 spb íle olóige nú 28g ím
- 850ml (½ phionta) stoc sicín nú glasraí
- Pinch Piobar agus salann
- 50ml uachtar bualtha
- 1 spb Síobhas
Modh
- Teigh an íle nú an tím i sáspan le clúdach, cuir na hóiniún agus cairéidí leis agus dein cócairáil thar teas íseal, á mheascadh anois agus arís.
- Nuair atá na glasraí bog leasaigh le sallann agus piobar.
- Cuir na stáin trataí agus an anlann goinbhlasta piobar róstaithe leis.
- Cuir ag beiriú agus cuir an stoc leis.
- Suanbhruith a gcoir 20 noiméad eile.
- Le meascaitheoir aibhléise, dein purée do.
- Blas agus cuir salann nú piobar leis de réir mar atá sé ag teastáil.
- Measc an uachtar agus an síobhas le chéile agus cuir spt(spúinóg té) isteach i ngach babhla i dteannta an anlann.
- Is feidir an oideas seo a úsáid mar anlann do pasta chomh maith nú le brollach sicín.